Mi też nie działało, ale odpal network notatnikiem i zmień tak:
servername Crashday MOTD serverport 9000 clientport 9000 serverip 5.98.100.241 masterserverip 62.163.73.161 listMasterServer 2 usePassword 0 password ka numPlayers 8 languageIndex 1 gameserversearchname NULLSTRING ENDCONFIG
Mi przynajmniej pomogło ;]
Ostatnio edytowany przez Altair (2009-10-22 12:52:40)
dziwne, mi podzialalo za pierwszym razem bez koniecznosci jakiejkolwiek edycji
crashday master server doczekał się domeny co znaczy,ze nawet jeśli ip sie zmieni nie będzie trzeba wpisywać nowego IP. wystarczy zamiast ip po masterserverip w network.cfg i netdefault.cfg wpisac crashday.ath.cx
Zainstalowałem Masterserva i nie działa. Bez niego też nie działało, więc nie wiem co robić.
Network nadpisałem, ale nadal nic się nie dzieje. Proszę o pomoc
Ostatnio edytowany przez Zozoleon (2009-12-03 17:03:10)
Crashday rulezz!
Kurcze też mam problemy
Edit:
Więc polecam wizytę z własnymi problemami u psychoanalityka, albo psychiatry, a nie spamowanie. Wszystko jest tak opisane, że każde dziecko powinno umieć to zrobić, więc trzeba chyba nie mieć mózgu, żeby nie umieć tego zrobić. Nie dostajesz warna tylko dlatego, że to chyba twoja pierwsza wpadka. Ostrzegam, że przed napisaniem posta trzeba niestety myśleć.
Marian
Tu macie instalator masterservera:
http://www.crashfans.pl/crashdaymaster_fix.exe
Wystarczy tylko wybrać miejsce gdzie znajduje się plik crashday.exe i uruchomić instalację
pozdro
Jak grać multiplayer
Jazwa, jak chcesz to mogę płacić miesięcznie 5-10zł, ale z telefonu ( gdyż jeszcze na siebie nie zarabiam ). A mało gra z 1 powodu: dużo osób które grało( np. ProMeteusz, LiZ oraz Dawid ) nie są na żadnych forach o cd, więc jakby ktoś miał do ich kontakt, to dobrze było by ich powiadomić, może się uda. Ja ostatnio pożyczyłem płytę Mateuszowi [ ProMeteusz ] i jak sam mówi, zainstaluje ją ale jeśli będzie tak ja wcześniej to odejdzie.
Proponuje zlozyc sie na server. w kilka a nawet kilkanaście osob sądze ze wyjda to grosze.
Koszty utrzymania serwera to około 12 euro na miesiąc czyli około 50 zł w zależności od kursu euro. Są to koszty pokrycia zapotrzebowania serwera na prąd. Co do wsparcia przez SMS jest to bez sensu z takiej racji, ze z tych 10 zł, które Wy zapłacicie za SMS-a około 6,50 zł jest przeznaczone na opłacenie serwisu oferującego usługę, czyli zostaje z 3,50 zł lub czasami nawet mniej. Co do liczby graczy to praktycznie zawsze jak wchodzę na cd to lista jest pusta lub jest jeden rosyjski host. Z podanych przeze mnie powodów serwer zostanie końcem maja wyłączony. Jest co prawda pewna możliwość odnośnie tego,że będzie działał dalej ale jest to bardzo niepewne.
No wiesz Squall, jak znajdziesz chętnych to nie ma problemu. Ja się na to nie łapię ponieważ gram tak rzadko, że hamachi mi w zupełności wystarczy
Jazwa, to ty utrzymujesz MS? Może nie doczytałem.